Korta Fakta

Fem punkter att ha koll på inför badrumsrenoveringen

1. Ha en tydlig bild i huvudet

Bläddra genom kataloger, åk till Ikea, surfa runt på nätet, titta på vänner och bekantas badrum. Innan du drar igång någon renovering ska du ha bilden klar i ditt huvud, och helst på en ritning. Vilken inredning, duschkabin eller badkar, kakel, färger, inredningsdetaljer - allt detta bör du ha klart för dig tidigt i processen. Men bolla gärna med din badrumsentreprenör, de har ofta mycket erfarenhet av vad som funkar. för att jämföra olika certifierade badrumsentreprenörer över hela landet, klicka här.

2. Prata med försäkringsbolaget

När du renoverar just badrummet är det viktigt att den som utför arbetet har koll på vilka regler och certifikat som gäller. Fukt- och vattenskador är inte roligt och dessutom kan din försäkring sluta gälla om arbetet inte är utfört korrekt. Ring ditt försäkringsbolag och hör vad deras krav är.

3. Läs på om badrum

Att du hittat till oss på badrum.n.nu är ett mycket bra första steg! Se till att lära dig så mycket om en renovering som möjligt själv även om det i slutändan är en utbildad hantverkare som utför arbetet. Har du själv koll på hur en badrumsrenovering går till kan du lättare ställa krav både i offertskedet och under själva arbetet. 

4. Gör en budget för kostnad för badrumsrenovering

Börja med att besöka sidan "Vad kostar det?" här på Badrum.n.nu. Men givetvis får du inte en konkret prisuppgift innan du får offert från hantverkaren. Det du däremot kan göra är att skaffa dig en prisbild genom att skriva upp vad din tänkta badrumsinredning kostar - pris för kakel, badkar/dusch, handfat, toalettstol, med mera. Då har du en bra grundbudget som du sedan kan lägga på arbetskostnaden på. Du får dessutom dra av hälften av arbetskostnaden upp till 50 000 kronor (det dubbla om ni är två i hushållet).

5. Prata med flera badrumsentreprenörer - ta in flera offerter

En badrumsrenovering är en relativt kostsam investering och det är viktigt att allt utförs tekniskt korrekt och att du känner dig nöjd med resultatet. Se därför till att ta in offerter på din badrumsrenovering från flera olika företag. Jämför priser, be dem specificera exakt vad som ingår och var inte rädd för att spela ut dem mot varandra. Det är en bra affär för en hantverkare att få en badrumsrenovering - berätta att du pratar med flera olika företag så börjar de förhoppningsvis kämpa för att du ska välja just dem. Du som kunnig kund ska ha all makt!

badrumsrenovering-offert.jpg

 

 

Undrar du något kring badrumsrenovering eller andra badrumsrelaterade frågor? Ställ dina frågor (eller kom med egna tips) direkt på Byggmentors badrumsforum (ingen registrering krävs).